barn fiskar i vänern
fiska på camping nära vänern
 
 
 
Boka!Boka paddeltennis!

Fiske Vänern

Följ med Vänerfiske på ett fiskeäventyr med deras båt som är specialbyggd just för trollingfiske. Vill du hellre ta en tur på egen hand så finns båtar, kanoter och stugor att hyra för en fantastisk naturupplevelse vid Vänern. Du kan också uppleva att sova under bar himmel på ditt äventyr.

Sea Wind af Vänersnäs

Sea Wind af Vänersnäs är en 28 fots båt specialbyggd för trollingsfiske. Den har stor och rymlig hytt med värme, pentry och plats för tio personer. Båten har även en förpik med två kojplatser och wc. All fiskeutsrustning ingår och naturligtvis får du hjälp om du inte har fiskat tidigare.  Du kan förboka mat om du och ditt sällskap önskar äta ombord.

Fiska med egen båt

Har du en egen båt med dig kan du sjösätta den i Spiken. Att koppla av med fiske från strand eller båt går bra. Fisket är fritt så länge du använder handredskap. Rodd- och motorbåtar i olika storlekar finns att hyra för eget fiske. Det finns även kanoter för uthyrning.

Boende och avkoppling

Fem minuters promenad från Vänerns strand finns anläggning för boende, konferenser, fiske och fest/kalas av varierat slag. Men här finns också utrymme för stilla promenader i skog och mark.

Loftet och Storstugan, 10 bäddar, 6 bäddar
Modernt utrustade stugor med Micro, kyl/frys, diskmaskin, tv/video, parabol. Storstugan har uteplats med trädgårdsmöbler och grill. Loftet har en större och en mindre balkong med bord och stolar. En roddbåt hör också till varje lägenhet med möjlighet att hyra motor.

Lillstugan, 4 bäddar
Micro, mindre kyl/frys, tv/video, parabol. Två altaner, en under tak med trädgårdsmöbel och grill, och en utan tak. Roddbåt ingår med möjlighet att hyra motor.

Lappkåta, 8-10 pers
Utmana dig själv och prova på att bo riktigt primitivt. Här finns rinnande kallt vatten, kokkärl och grill. Utedass och 100 meter till dusch/wc.

Löjromsfiske

Spikens fiskehamn är landets i särklass viktigaste insjöfiskehamn med ett 10-tal yrkesfiskare som har löjromsfisket som största inkomstkälla. Löjromsfisket pågår under en kort och intensiv period mellan den 17 oktober till den 17 december då det är tillåtet att fiska siklöja i Vänern. När fiskebåtarna kommer in i hamnen och skakar ur siklöjan ur näten ska den snabbt tas om hand. Då finns arbetslaget på plats redo att börja klämma ur rommen ur fisken, för att sedan skölja den hänga den på tork under ett par dagar och avslutningsvis salta, paketera och frysa rommen för att sedan leverera denna delikatess ut i landet.

Faktaruta

Vänern är Västeruropas största insjö och under sjöytan simmar 35 olika fiskarter, vilket gör sjön till Sveriges artrikaste. Det är alltså inte så konstigt att många sportfiskare väljer att fiska här.

Kontakt

Vänerfiske Båtcharter
Vänerbo 669
468 90 Vargön

Telefon: 070-333 22 00
E-post: runetopp@hotmail.com
Hemsida: www.vanerfiske.com

Fiske vid värnen

Kronocamping
Kronocamping