Kvinna paddlar kajak i vänern
Kajak i vänern på kronocamping
 
 
 
Boka!Boka paddeltennis!

Paddla Kajak på Vänern

Vänern Outdoor erbjuder allt från äventyrsseglingar med kajaker till dagsturer med tvåmastade M/S Pärla i Vänerns fantastiska skärgård. Du kan även paddla ut på en expedition med havskajaker som rymmer hela din utrustning och uppleva ekoturism när den är som bäst.

Ekoturism runt Vänern

Vänern Outdoor bedriver upplevelsebaserad ekoturism främst i och kring Vänern med utgångspunkt i Mariestad. De har ett genomgående hållbarhetsperspektiv och är måna om att inte lämna spår i naturen. Alla transporter på land sker med fordon som drivs med biogas. Maten är så långt som möjligt ekologisk, lokalproducerad och med låg klimatpåverkan.

Genom deras verksamhet vill de förmedla genuina naturupplevelser. ”Vi tror på vikten att vara nära naturen för att få större insikt om värdet av den, så att man vill förvalta den väl till kommande generationer.”

Paradis för kajakpaddlare

Vänern är Europas största insjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär som är ett paradis för kajakpaddlare. Utanför Mariestad finns flera av de största öarna som Torsö, Brommö och Djurö med tillhörande skärgårdar och fina paddelområden. Här hittar du vidsträckta sandstränder och slipade klipphällar. Du kan ofta hitta en egen strand eller ö där du får lugn och ro.

Kajakpaddling för alla

Kajakpaddling är en helt annan upplevelse än att paddla en öppen kanot. Kajaken är snabbare och byggd för att klara större öppna vatten. Väner Outdoor hyr ut kajaker både för nybörjare och för den mer avancerade paddlaren. Även för dem som vill ta med barn eller hund på turen. I hyrpriset ingår paddel, flytväst och kapell. Du får också en kortare introduktion i hur du hanterar kajaken och hur du ska tänka runt säkerhet. Vill du gå en mer utförlig kurs besök gärna Väner Outdoors hemsida för mer information.

Stora och lilla vildmarksturen

Du kan välja mellan stora och lilla vildmarksturen, båda utlovar fantastiska naturupplevelser. Följ med ut i vildmarken på en guidad tur i ett stort och oexploaterat naturreservat i Vänerns skärgård. Turen anpassas efter deltagarnas paddelvana och till vädret. Upplev Brommös vackra skärgård med några av Vänerns finaste sandstränder. På lilla vildmarksturen får du uppleva Vristulven- en trolsk skogsjö med otaliga öar, holmar och vikar. Sjön har ett rikt fågelliv och här häckar bland annat fiskgjuse, häger och storlom. I området finns även en aktiv bäverhydda och en välbevarad fångstgrop för varg. Paddlingen sker i lugnt tempo och det finns tid för fika, vila och för att äta lagad lunch. Lunchen tillagas över öppen eld och består av en vegetarisk wook med bröd som bakas på en stekhäll över elden.

Expedition i orörd vildmark

Upplev oexploaterad skärgård från kajak med en guide som hjälper dig tillrätta. När du klivit i land får du avnjuta en god måltid med spännande smakkombinationer. Kvällen bjuder på det bästa från den gemytliga restaurangen ”Sill & Dynamit”. Natten tillbringar du i lyxiga tältkåtor med rejält utrymme, vedeldade kaminer och sköna bäddar. Du kan också avsluta paddlingen med en natt på ett charmigt hotell i italiensk villastil. Detta och mycket mer upplever du under två oförglömliga dygn med start i Kalvöarnas naturreservat och avslutning inne i sjöstaden Mariestad.

Kontakt

Tel: 0735-81 82 82
E-post: info@vaneroutdoor.se
Hemsidan: www.vaneroutdoor.se

Familj som paddlar

 

Kanotpaddling Lidan

Kronocamping
Kronocamping