Kinnekulle utsiktstorn vid vänern
Utsiktstornet Kinnekulle sevärdheter
 
 
 
Boka!Boka paddeltennis!

Kinnekulle, det blommande berget.

Kinnekulle erbjuder härliga och roliga upplevelser för alla åldrar. Här hittar du boende i unika miljöer, mat i toppklass, magisk natur och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Den som en gång besökt Kinnekulle kommer gärna tillbaks.

En av Sveriges vackraste platser

Redan när Carl von Linne besökte platåberget på 1700-talet berömde han det och kallade Kinnekulle ”en plats bland de märkvärdigaste i riket”. Berget utnämndes nyligen till en av Sveriges vackraste platser av tidningen Svensk Naturs läsare. Här finns ett flertal sällsynta växter, som den goda och omtalade ramslöken och de vackra orkideerna.

Spännande historia och lokala hantverkare

Kinnekulle har också en lång och spännande historia som går tillbaks ända till medeltiden. Här finns flera kulturella och historiska sevärdheter. Upplev de vackra medeltida kyrkorna och de ståtliga herrgårdarna och säterierna som kan skådas längst vägen.
Historien av skapande har gjort Kinnekulle till en kreativ bygd med många hantverkare som gärna bjuder in dig att ta del av deras alster.

Sagolika naturupplevelser

För dig som vill vara aktiv finns många möjligheter runt den vackra naturen på Kinnekulle. Testa de fina vandringslederna eller cykla längs MTB-lederna. Du kan också ta en stilla promenad och njuta av de lummiga och frodiga omgivningen. Stanna still och fika i något av naturreservaten och ta fina foton.

Bad, golf och fiske

I Källby finns en badstrand med mindre sandstrand som passar alla åldrar. Blombergs bad bjuder på möjligheter till sol och härliga bad. Kinnekulle erbjuder även fler naturmiljöer att fiska i. Du kan välja att fiska i Stora Stenbrottet eller längs med Vänerns strand. På Lundsbrunns Golfklubb kan du få spännande och utmanande golfupplevelser.

Boende och måltider

Kinnekullebygden erbjuder ett varierat utbud av bra boende i unika miljöer. Här kan du bo på camping, hyra stuga eller ta in på ett mysigt Bed & Breakfast eller vandrarhem. Det finns fina och trevliga hotell med alla tänkbara bekvämligheter.
Kinnekulle kan du njuta av god mat med hela bygden som skafferi av lokala och närproducerade godsaker. Här finns många caféer och restauranger som är väl värda ett besök.

Kontakt

Götene-Lidköping Turistbyrå
Gamla Rådhuset
Nya stadens torg
531 31
Telefon: 0510-200 20
E-post: info@lackokinnekulle.se
För mer information besök www.vastsverige.com

Utkikstorn Kinnekulle med människor

 

Bild på Ramslök på Munkängarna

Kronocamping
Kronocamping