Porslin från Rörstrand i Lidköping
Porslinstaden Rörstrand i Lidköping
 
 
 
Boka!Boka paddeltennis!

Rörstrand center

Välkommen till Rörstrands Center som rymmer flera tusen kvm fabrikslokaler outlets med designshopping och mindre butiker. Besök Rörstrands museum som berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker. Luncha eller fika i områdets trevliga restauranger, caféer och konditorier. Naturligtvis har vi en stor och gratis parkering som utgångspunkt, inte bara för Rörstrand utan hela centrala Lidköping.

Älskat kulturarv

Rörstrand museum är ett älskat och välbesökt kulturarv. De gedigna samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn. Kanske känner du igen koppar från svunna fikastunder i somriga miljöer. Du kanske också återser den fina vasen från barndomen som väcker minnen till liv.

Lunch och fika i unik miljö

Museet har ett eget café där du finner en stunds avkoppling i unik miljö. Prova deras goda lunchbuffé eller njut av en god fika, allt på äkta Rörstrandsporslin. Hos dem kan du också köpa med dig ett minne från besöket, såsom böcker, porslin, teer, affischer, smycken med mera.

Verksamma i området

Inne på Rörstrands område hittar du allt från butiker, café och konditori till fotograf, frisör, blommor och heminredning. Här finns även ett stort utbud av verksamheter för kropp och hälsa. Läkare, tandläkare, apotek, vårdcentral, fotvård och massage.

Mat och godsaker

I den tidigare silon ryms en restaurang och skybar med imponerande utsikt över Vänern och Lidköping. I området finns populära Konditori Trulsson där det bakas härliga bakverk. Delicato Outlet säljer allt från choklad till tårtor och glass. Mitt på gården ligger restaurang Pinchos som erbjuder både lunch och a la carte.

Kontakt:

För mer information besök www.rorstrandcenter.se
Adress: Rörstrand Center, Fabriksgatan 4, Lidköping
Telefon: Se telefonnummer under butiker/verksamheter
E-post: info@rorstrandcenter.se
Karta: RörstrandCenter_karta_2018.pdf

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-16
Söndag 11-15

*För evntuella avvikelser se butiken/verksamhetens hemsida.
Fri parkering alla dagar!

Kronocamping
Kronocamping