Stadsträdgården Lidköping
Stadsträdgården Lidköping
 
 
 
Boka!Boka paddeltennis!

Stadsträdgården Lidköping

Stadsträdgården är välbesökt park och en oas mitt i staden där det finns möjlighet att koppla av njuta av första vårsolen och ljusa sommarkvällar, fika och umgås med familj och vänner. Här finns även en scen med olika framträdanden och evenemang sommartid.

Parkens olika skepnad

På 1800-talet fungerade parken som en oas där det fanns möjlighet att samla kraft längst städade promenadvägar i gröna lövsalar. Här kunde man dricka vatten ur en hälsobrunn. Allt i kontrast till innerstadens trånga, smutsiga, dammiga och rökiga gator och torg. Sedan dess har parken bytt skepnad ett antal gånger. Parken har varit plats för fest och umgänge såväl som skolgård och finpark. På 1930-talet fick pareken ett helt nytt utseende. Slingrande gångar ersattes med en stramare form med axlar och rundlar. På 1990-talets början fick parken sitt nuvarande utseende med böjda gångar och en damm med vindlande bäckfåra.

Dina Scenen i Stadsträdgården

Vår vackra stadsträdgård smyckades 2009 med Dina-scenen och som namnet antyder så var Dina försäkringar medfinansiär. Under sommaren kan du se olika artister och framträdanden på scenen. Musikkryss, utomhusbio, sång, dans och teater. Besök gärna stadsträdgårdens och Dina scenens Facebooksida där du kan läsa mer om kommande evenemang.

Kontakt

Telefon: 0510- 77 00 00
E-post: kommun@lidkoping.se
Hemsida: www.lidkoping.se

Bild på buskage blommor

Kronocamping
Kronocamping