Vänern runt på cykel
cykla vänern runt lidköping
 
 
 
Boka!Boka paddeltennis!

Vänern Runt

Vänern har ett fantastiskt utbud av upplevelser för alla sinnen. Ute till sjöss och där hav möter land. Här finns naturen, kulturen, måltiderna och aktiviteterna som får dina sinnen att jubla. Välkommen till Vänern via vatten eller land.

Vänerns strand

Vid Vänerns strand kan du njuta av den vidsträckta utsikten över sjön och solnedgångar. Här kan du välja att fylla dagen med aktiviteter som passar hela familjen eller bara ta det lugnt. Ge dig ut på Vänern och fiska, lek med barnen på lekplatsen eller koppla av i den vedeldade bastun vid stranden. Här finns något för alla.

Fiske

Vänern är en mycket populär sjö att fiska i med sitt rika utbud av olika arter och sin fantastiska omgivning. Här kan du både koppla av med fiske från strand eller egen båt och du kan även åka på fiskeäventyr med chartrad båt med Vänerfiske. Både för mer inbitna fiskare och nybörjare.
Runt Vänern kan du hyra rodd och motorbåtar i olika storlekar, för eget fiske. Det finns även kanoter för uthyrning.

Golfa runt Vänern

Både för den mer inbitne golfaren och för dig som bara spelar ibland finns det fantastiska möjligheter till golf. Runt Vänern finns 18 golfbanor i vacker miljö och härlig atmosfär. Med Golfa runt Vänerkortet kan du valfritt spela golf för under 230 SEK per golfrunda.

Kajakpaddling

Hos Outdoor Vänern kan du hyra kajak både som nybörjare och mer avancerad paddlare. Här finns även goda möjligheter för den som har både hund och barn med på turen. I hyrpriset ingår paddel, flytväst och kapell. Du får också en kortare introduktion i hur du hanterar kajaken. Kajakpaddling är en helt annan upplevelse än att paddla en öppen kanot. Kajaken är snabbare och byggd för att klara större öppna vatten.

Cykla runt Vänern

Att cykla runt Vänern är en fantastisk upplevelse och utlovar garanterat en minnesvärd och omväxlande semester. Ta med familjen eller kompisgänget och cykla i din egen takt. Stanna till vad någon av Vänerns pärlor och njut av en god måltid, fika eller glass. Utforska området och stanna gärna över natt och återhämta dig på något trevligt boende som passar för just dina behov. Om du inte har med egna cyklar finns bra möjligheter att hyra cyklar.

Mat och boende

Runt Vänern finns många trevliga alternativ för att bo och äta gott. Här kan du hyra en stuga campa, bo på ett mysigt Bed & Breakfast, vandrarhem eller hotell med alla bekvämligheter. Runt Vänern finns också ett stort utbud av mysiga och trevliga resturanger och caféer som ligger både nära natur och vatten. Om du vill ha ett utbud från stadskärnan erbjuder exempelvis Lidköping fina alternativ till boende, restauranger och caféer.

I natursköna Sjötorp precis vid kanten av Göta kanal och Vänern ligger det hemtrevliga pensionatet Kajutan med tillhörande restaurang. Njut av god mat och sjönära boende med härlig utsikt över kanalen.
För mer information om mat, boende och aktiviteter runt Vänern besök gärna www.vastsverige.com

Kontakt

Götene-Lidköping Turistbyrå
Gamla Rådhuset
Nya stadens torg
531 31 Lidköping

Telefon: 0510-200 20
E-post: info@lackokinnekulle.se

Kronocamping
Kronocamping