eldningsforbud kronocamping dator
eldningsfordbud mobil
Boka!Boka paddeltennis!

SÄKERHET

TILLFÄLLIGT ELDNINGSFÖRBUD – SOMMAR 2018

På grund av det varma och torra vädret råder det eldningsförbud på hela campingområdet. Det innebär tyvärr att just nu är det inte lov att tända grillar, engångsgrillar eller öppen eld. Det är Räddningstjänsten i Västra Skaraborg som utfärdat förbudet och det är för er säkerhet som vi ber er att följa detta. Eldningsförbudet råder tills vidare och vi meddelar så snart som möjligt när det upphävs. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor och funderingar.

ELSÄKERHET

Det är alltid gästens ansvar att elektrisk utrustning är i säkert skick, utrustning är CE-märkt och att alla kablar är hela. För att få utnyttja eluttagen hos oss så måste du ha godkänd utrustning, vilket innebär bl a att kabel mellan stolpe och husvagn ska ha en kabelarea på minst 2,5 mm2. Om ni har kabelvinda rulla alltid ut hela kabeln.

GASOL

Husvagn/husbil ska ha ett giltigt besiktningsintyg från bilprovningen eller annan godkänd myndighet. Gasolflaskor får aldrig ligga ner, då fungerar inte säkerhetsventilen.

GRILLNING

Vi rekommenderar att ni grillar på våra större grillplatser på området som är utmärkta med grillsymbol på kartan. Grillning med öppen eld på marken och engångsgrillar är förbjudet. Sker grill vid tomt skall det vara i en separat grill som inte ligger direkt på marken utan kommer upp en bit ovan mark.

NATTVAKTER

Nattvakter övervakar området mellan kl 20:00-05:00 under perioden fredag vecka 27 t.o.m. söndag vecka 32. Övrig tid på året har vi bilburen nattpatrull. Vakten når ni på telefonnummer +46 (0) 510- 202 50.

OM DET BÖRJAR BRINNA

Agera så här: Rädda – Varna – Larma – Släck
Rädda människor i fara, varna omgivningen och larma räddningstjänsten på 112. Försök släcka om du har släckare, men ta inga onödiga risker. Möt upp räddningsfordon vid infartsbommen.

SÄKERHETSREGLER GÄLLANDE AVSTÅND MELLAN EKIPAGE

Med hänsyn av brand- och säkerhetsrisken ska avstånden mellan ekipage och tomtgräns vara minst 2 meter och minst 4 meter till nästa ekipage. Centrera ert ekipage i möjligaste mån. Om er plats inte uppfyller avståndsreglerna ber vi er kontakta receptionen för att hitta en lämpligare plats. Vid kontroll och upptäckt att ni inte håller avstånden ombeds ni att flytta ert ekipage omgående så att de rekommenderade avstånden hålls. Passager får inte blockeras då dessa är tillför utryckningsfordon. Det är ditt ansvar som campinggäst att avstånden hålls.

shutterstock 795459283

Kronocamping
Kronocamping