När vill du besöka oss?

Naturum vid Läckö: Bryggan ut i naturen

Västra Götaland har sin beskärda del av naturupplevelser. En av de mest unika är Naturum, vid Läckö Slott.

Naturum är ett besökscentrum där du får lära dig om ett områdes geologi, flora, fauna och historia. Syftet med Naturum är att inspirera till friluftsliv. Det finns 32 Naturum i Sverige, och de är utspridda över hela landet. Ett Naturum brukar beskrivas som en brygga ut i naturen.

Vårt Naturum i länet ligger beläget i Vänerskärgården. Det är en del av Unescos biosfärområde “Kinnekulle med Vänerskärgården”.

Skolklasser

Byggnaden tar varje år emot ett stort antal skolklasser med elever som vill lära sig mer om naturen runt Vänerskärgården. Detta Naturum har skolprogram anpassat för elever från förskolan upp till gymnasiet.

Det finns en rad interaktiva utställningar som barnen kan uppleva. Även tipspromenader och spaning efter spännande djur i området.

Naturum vid Läckö: Victoriahuset med hotell

Vårt Naturum i Vänerskärgården är lite speciellt jämfört med de andra i landet. Det är nämligen den enda byggnaden i Sverige som även är ett hotell.

Hotellet byggdes 2013, och det var en symbolisk gåva till Kronprinsessan Victoria på 30-årsdagen. Rummen i hotellet är naturinspirerade och med utsikt över skog och Vänerskärgården. Du kan även se Läckö Slott från byggnaden.

På det öppna markplanet hittar du ett besökscenter där du kan ta del av information kring områdets djur- och växtliv, boka biljetter till evenemang och incheckning på hotellet.

Möten och konferenser

Naturum vid Läckö är en utmärkt plats att förlägga sin konferens eller möte på. Det finns gott om rymliga och moderna lokaler för olika typer av sittningar. De är utrustade med projektor, datorer och whiteboardtavlor.

Lokalerna tar emot grupper med allt från 10-60 deltagare.

Bo på Kronocamping i samband med besöket på Naturum

Om du också vill ta del av Vänerskärgårdens rika naturliv på Naturum är du alltid välkommen att bo hos oss på Kronocamping. 

Vår camping ligger bara en kort biltur bort. Vi har öppet året runt, med ett unikt läge, med närhet till strand, natur och stadskärnan i Lidköping.